fbpx
Afvallen met krachttraining

Afvallen met krachttraining! De beste manier voor de langere termijn

Wanneer mensen willen gaan afvallen kiezen zij meestal voor cardiotraining en niet voor krachttraining, terwijl krachttraining ook een hele goed manier is om af te vallen. De combinatie van cardio en krachttraining is vaak de beste manier om af te vallen. In dit artikel leggen wij uit waarom krachttraining ook een goede en effectieve manier is om af te vallen.

Voordelen afvallen in combinatie met krachttraining

Afvallen met krachttraining heeft vele voordelen, hieronder staan de belangrijkste voordelen:

  1. Je verbrandt langer calorieën door het ‘afterburn effect’
  2. Je kunt meer eten terwijl je afvalt
  3. Krachttraining houdt je stofwisseling op pijl
  4. Je krijgt een mooier figuur door fitness
  5. Fitness is effectief en je zal sneller resultaten zien

Je verbrandt langer calorieën door het ‘afterburn effect’

Een groot voordeel van afvallen met krachttraining als je het vergelijkt met cardio is dat je na je training langer calorieën verbrandt. Alleen wanneer je zwaar genoeg traint kun je een afterburn effect creëren. Door het afterburn effect zal je na je training nog steeds calorieën verbranden. Wanneer je zwaar genoeg  getraind hebt, kan dat effect tot wel 30 uur na je training aanhouden.

Veel mensen denken dat je door fitness alleen maar zult aankomen in gewicht. Dit is gedeeltelijk ook waar, maar uiteindelijk zal dat alleen maar voordelen opleveren. Door de extra spieren die je opbouwt bij fitness verbrandt je lichaam veel meer calorieën en vet. Spiermassa verbrandt namelijk 3x zoveel calorieën als vetmassa. Door je spiermassa uit te breiden, zal je dus ook wanneer je rust meer calorieën en vet verbranden. Spieren hebben namelijk veel voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren, ook moeten deze spieren herstellen na een training wat ook veel energie kost.

Je kunt meer eten terwijl je afvalt

Meer eten fitness

Wanneer je meer spiermassa hebt, verbrandt je veel meer calorieën als voorheen. Je lichaam verbruikt meer energie, waardoor je automatisch meer kunt eten zonder aan te komen. Het is wel belangrijk dat je de juiste voeding eet natuurlijk. Ook moet je ervoor zorgen dat je spieren voldoende rust hebben en dus genoeg tijd hebben om te kunnen herstellen. Als dit je lukt, zal afvallen velen malen makkelijker worden.

Je houdt je stofwisseling op pijl

De meeste mensen die willen afvallen gaan diëten, maar krijgen na hun dieet vaak last van een jojo effect. Het jojo-effect zorgt dat mensen na hun dieet terugvallen in hun oude eetpatroon en weer aankomen. Bij een dieet wordt je stofwisseling vertraagd omdat je minder calorieën binnenkrijgt als normaal. Wanneer je weer meer gaat eten, zal je snel weer op je oude gewicht zitten. Bij krachttraining zal je geen last hebt van een jojo-effect, omdat je meer spieren hebt zal je automatisch meer calorieën verbranden als voorheen. Fitness is dus vaak een betere optie om af te vallen als een dieet

Je krijgt een mooier figuur

Afvallen in combinatie met fitness brengt nog een groot voordeel met zich mee. Je krijgt namelijker een beter figuur van afvallen met fitness als je dit vergelijkt met afvallen met cardiotraining. Wanneer je veel aan cardiotraining doet, kan je gemakkelijk wat gewicht verliezen. Maar hier komt niet voor in de plaats, waardoor je huid slap wordt en gaat hangen. Bij fitness bouw je spieren op en daardoor ziet je lichaam er strakker uit wanneer je afvalt. Krachttraining zorgt dus voor een gezonder en atletisch lichaam.

Fitness is effectiever en je zal sneller resultaten zien

Een goede cardio training kan makkelijk een paar uur duren, terwijl je met krachttraining maar een uurtje bezig hoeft te zijn per training. Het is zelfs onverstandig als je meerder uren per dag traint met fitness. Wanneer je begint fitnessen zal je aan 3 keer per week trainen genoeg hebben om resultaten te zien. Met cardiotraining ben je meer tijd kwijt om resultaten te behalen.

Conclusie

Wanneer je doel is om je vetpercentage te verlagen dan kun je erover na denken om te beginnen met fitnessen. Door de grotere hoeveelheid spieren die je hebt, zal je elke dag meer calorieën verbranden. Wil je geen spieren opbouwen maar wel afvallen, dan is cardiotraining ook een goede optie. Maar op de langere termijn is krachttraining de meest effectieve manier om voor langere tijd op het juiste gewicht te blijven zitten.

Droog trainen protocol

Droog trainen voor mannen en vrouwen
  • Alles wat je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te gaan
  • Verschillende trainingsschema’s voor thuis of voor in de sportschool
  • Twee E-Books met essentiële informatie over voeding en training
  • Toegang tot online coaching groep, waar je al je vragen kan stellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *