fbpx
Afvallen met citroen en gember

Hoe je kan afvallen met citroen en gember!

Gember en citroen zijn vanwege haar gezondheidsvoordelen uitermate populair en ze kunnen je help bij het afvallen. Gember is ontstekingsremmend en ondersteunt de spijsvertering. De twee producten ondersteunen op natuurlijke wijze het afvalproces. Gember stabiliseert de bloedsuikerspiegel . Een onstabiele bloedsuikerspiegel kan ervoor zorgen dat je verbranding vertraagd wordt of dat er zelfs helemaal geen vetverbranding plaatsvindt.

Citroen is ook om veel verschillende redenen goed voor je gezondheid. Het wordt gezien als een natuurlijk vetverbrandingssupplement. In citroen zit veel vitamine C en bepaalde antioxidanten die ervoor zorgen dat het lichaam beter wordt gereinigd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en dat heeft een positief effect op je gezondheid. 

Afvallen met gember en citroen

Zowel citroen als gember hebben eigenschappen die je kunnen helpen om gewicht te verliezen, maar in combinatie zijn ze het sterkst. Als je ze met elkaar combineert heb je een sterke samenstelling om vetverbranding te stimuleren. Gember stabiliseert je bloedsuiker en dat zorgt ervoor dat je makkelijker vet verbrand en citroen stimuleert de afvoer afvalstoffen die vrijkomen bij het verbranden van vet. Je kunt ze gemakkelijk met elkaar combineren in je voeding. Hieronder een aantal voorbeelden.

Recepten met citroen en gember

Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen is erg lekker, gezond en snel klaar te maken. Zet een kopje thee en voeg hier een schijfje gember aan toe. Laat dit vijf minuten in trekken, met het liefst een dekseltje erop. Voeg daarna nog een citroenschijfje toe, of knijp deze uit in de thee. Probeer om 2 kopjes thee per dag te drinken, het liefst na de lunch en na het avondeten. Houdt dit zeker 2 á 3 weken om het resultaat te zien. In het onderstaande filmpje nog een goede manier om gemberthee te maken.

Gembercitroen limonade

Ook kun je van gember en citroen lekkere limonade maken. Maal wat schijfjes gember fijn en doe dit in een pan, voeg 1 liter water toe en breng dit aan de kook. Na een paar minuten, zet je het vuur af en voeg je 100 ml citroensap toe, ook kun je wat honing toevoegen voor een zoetere smaak. Giet de pan af in een afsluitbare kan. Je kunt dit drankje in de koelkast gemakkelijk 2 weken bewaren en het zal nog steeds heerlijk smaken.

Nog meer voordelen van citroen en gember

Het helpt je huid gezond te houden

Gember en citroen bevatten goede antioxidanten en zijn rijk aan vitamine C. Dit helpt je om je huid gezond te houden en te hydrateren. Hierdoor blijft je huid er jeugdig en gezond ui te zien. Daarnaast is gember ontstekingsremmend en dat kan van pas komen, als last hebt van acne. De antibacteriële eigenschappen van gember helpen de poriën schoon te houden en doden daarnaast de bacteriën die acne veroorzaken.

Goed voor je immuunsysteem 

Gember en citroen versterken je immuunsysteem door de antioxidanten vitamines en mineralen die erin zitten. Gember en citroen kunnen je helpen bij verkoudheid, infecties en ademhalingsproblemen. Daarnaast kunnen ze andere ziektes voorkomen, doordat ze belangrijke componenten bevatten die je immuunsysteem een boost geven.

Ondersteunt de spijsvertering

Beide ingrediënten helpen je bij een goede spijsvertering en kunnen bepaalde spijsverteringsproblemen verhelpen zoals maagzuur of een opgeblazen gevoel. Gember en citroen stimuleren de alvleesklier tot het maken van enzymen, deze zorgen ervoor dat de voedingsstoffen sneller kunnen worden opgenomen. Daarnaast verbetert gember de samentrekkingen in je maag en darmen, waardoor je geen last meer zult hebben van een opgeblazen gevoel

Gember en citroen zuiveren je bloed

Citroen en gember hebben beiden sterke reinigende eigenschappen die je helpen om gif- en afvalstoffen af te voeren. In gember zit bijvoorbeeld gingerol, dit stofje stimuleert de lever en werkt als krachtige antioxidant die je beschermt tegen agressieve stoffen, die soms schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Ook is gember een natuurlijke bloedverdunner, dus als je bloedverdunners gebruikt is het verstandig om je huisarts om advies te vragen.

Conclusie: Citroen en gember is gezond en versnelt het afvalproces

Citroen en gember bevatten veel gezonde mineralen en vitamines. De twee producten zijn samen een krachtige bron om vetverbranding te stimuleren. Daarnaast ondersteunen deze twee ingrediënten allerlei belangrijke processen in ons lichaam. Ze kunnen zelfs bepaalde ziektes en aandoeningen voorkomen. Dus kortom, voeg voor een slank en gezond lichaam gerust citroen en gember toe aan je voedingspatroon.

afvallen gember en citroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *