fbpx

Mijn verhaal

Hoe ik weer trost op mijn lichaam werd!

Mijn Verhaal

Mijn naam is Monique en ik ben 39 jaren jong. Zolang als ik mij kan herinneren ben ik altijd het dikkertje geweest. Rond mijn puberteit kwam ik in korte tijd veel aan: ik sportte weinig, had een scooter en ging regelmatig in de pauze naar de supermarkt. Dit was geen goede combinatie. Ik voelde me ontzettend onzeker, was totaal niet sportief en had geen enkele vorm van conditie.

Ik heb toen een poosje gelet op mijn eten, verplichtte mezelf om weer op de fiets naar school te gaan en op die manier ben ik ongeveer 10 kilo afgevallen. Ik heb nooit geweten hoeveel het precies was, omdat de weegschaal mijn grootste angst was. Helaas verviel ik na een aantal maanden weer in mijn oude gedrag en langzaam kwamen de kilo’s er weer bij. Toen begon het jojo-en: dan viel ik weer wat, dan kwam er weer wat bij aan. Maar op het begeven moment kwam er steeds meer bij en viel ik bijna niets meer af.

Hoe ik aanraking kwam met het keto dieet?

Het Keto-dieet is een hype, maar lijkt ook meer voet aan de grond te krijgen. Steeds meer mensen stappen over op het keto dieet in plaats van het koolhydraatarme dieet. Mijn goede vriendin Charlotte is al een tijdje bezig met afvallen en dat deed ze met het programma De Keto Revolutie van Mitchell van Duuren

Ik twijfelde al een tijdje, maar ben in januari toch begonnen met de Keto Revolutie. Het was in het begin wel even zoeken, want er zijn veel ingrediënten die je zelf moet maken… Dat wist ik niet. Gelukkig boden de handige e-boeken met recepten de uitkomst. Hierdoor maakte ik in een handomdraai mijn eigen brood, flensjes, maar ook mayonaise en ketchup. De grootste verrassing was overigens de barbecue-chocolade saus! Die moet je echt proeven!

Omdat ik me niet heel goed heb voorbereid, ben ik eigenlijk alleen met het boek aan de slag gegaan. Ik kon me inlezen en ben gewoon begonnen met de ingrediënten zoals ze in het boek staan.

Januari

De maand januari stond vooral in het teken van het “eigen maken” van de keto-keuken. Ik leerde de basisrecepten, las over voeding (eiwitten, vetten en koolhydraten) en werd  me vooral heel erg bewust van wat ik verkeerd deed (en waardoor ik dus niet af kon vallen).

Af en toe probeerde ik eens een gerecht uit, maar ik miste al snel de basisrecepten. Eind januari besloot ik eerst het ontbijt en de lunch te gaan vervangen en bakte ik in het weekend broden voor de rest van de week (je kunt ze gelukkig een tijdje bewaren).

 Februari

In februari kreeg ik de smaak pas echt goed te pakken. Het brood was er natuurlijk, maar je moet er ook wat op doen! Voor het ontbijt staan er heerlijke recepten voor bosvruchtenjam en chocolade-hazelnoot (NUTELLA!) spread in, die ik heb geprobeerd. Dat is een kwestie van in één keer lekker veel maken en je hebt geen omkijken meer naar je ontbijt. De lunch deed ik vaak aan de hand van een salade (en soms ook gewoon aan de hand van brood).

Al snel ging ik door met de basisrecepten voor het avondeten en tussendoortjes en ik moet zeggen dat het makkelijk ging. Het koken kostte me niet veel moeite en als je de ingrediënten eenmaal weet te vinden, maakt dat veel goed.

Wat zeker veel goed maakte was de weegschaal! 10 kilo vanaf dat ik begon in januari… Dat was pas half februari. De rest van februari zat ik gemiddeld op 1,5 kilo en momenteel (eind maart) weeg ik 19 kilo minder dan toen ik in januari begon.

Ongelooflijk hè? En dat voor een dieet waarbij je gewoon lekker mag eten en drinken!

Maart

In Maart lijkt het alsof ik de balans gevonden heb. Ik weet nu hoe ik het ketodieet goed uit moet voeren, ik kan de recepten grotendeels uit mijn hoofd bereiden en kan ook recepten van internet en sociale media halen en bepalen of ze voldoen aan mijn eisen.

Af en toe probeer ik zelf eens wat. Ik eet nu eigenlijk drie keer per dag ketogeen en ben dan ook snel in ketose. Dat merk je aan alles. Ik voel me gelukkiger dan ooit, zit lekker in mijn vel en heb weer energie voor tien. En dat alles door het handige alles-in-een pakket van Mitchel van Duuren 

Waar ik aan het einde van vorig jaar nog een lichte depressie had, onder meer omdat ik mijn werk niet meer leuk vond, heb ik dat niet meer. Ik zie alles weer met meer tevredenheid tegemoet en ik weet zeker dat het komt omdat ik de juiste voeding binnenkrijgt. Het ketodieet heeft me niet alleen lichter gemaakt, maar ook gelukkiger en geestelijk gezonder. Ik kan het dan ook iedereen aanraden!