fbpx
sterker worden

Sterker worden? Met deze tips is het simpel!

Veel mensen die gaan sporten of aan krachttraining doen willen graag sterker worden. Maar dat is vaak makkelijker gezegd als gedaan. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je snel sterker kunt worden met een aantal handige tips. Daarnaast bespreken we een aantal interessante voordelen van een sterker lichaam!

Hoe worden spieren sterker

Spieren worden sterker als je ze ten eerste zwaar belast. Door spieren zwaar te belasten ontstaan er kleine scheurtjes in het spierweefsel. Het lichaam. Het lichaam herstelt deze spieren en dat zorgt ervoor dat de spieren sterker worden. Wanneer je dit wekelijks doet, worden

Compound oefeningen om sterker te worden

Compound oefening zijn de beste oefeningen om meer spierkracht te ontwikkelen. Fit zijn oefeningen waarbij je meer dan 2 spiergroepen tegelijkertijd traint. Dit zijn oefeningen zoals deadliften, squats en bankdrukken. Doordat je tijdens deze oefeningen meerdere spiergroepen traint, wordt je niet alleen sterker met deze oefening., maar ook in het algemeen. Compound oefeningen zijn vaak de basis van je training. In dit artikel staan de 5 beste compound oefeningen met een handige uitleg en tips.

Sterker worden voor vrouwen

Krachttraining wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Dat is een goede ontwikkeling, want trainen met gewichten kent ook voor vrouwen vele voordelen. Wel is het belangrijk dat je d oefeningen goed en correct uitvoert. Vrouwen denken dat je van krachttraining te gespierd word, maar dat is een fabel. Vrouwen hebben weinig testosteron waardoor het heel moeilijk wordt om gespierd te worden. Maar door krachttraining verbrandt je veel calorieën en ontwikkel je een strakker silhouet als je dit vergelijkt met cardio. Daarnaast worden je botten sterker en vermindert het botontkalking, waar vrouwen vaak op latere leeftijd last van krijgen.

Tips om sterker te worden

Haal alles uit je training

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: Probeer alles uit je training te halen, maar pak het slim aan. Of je nu sterker wilt worden of spiermassa wilt opbouwen, je zal er hard voor moeten gaan trainen. Het zal namelijk niet aan komen waaien en dat is waar de meeste sporters steekjes laten vallen. Als er namelijk middeltjes of methodes bestonden dat je kan presteren zonder dat je er iets voor hoef te doen, dan heeft de hele fitnessbranche nooit bestaan. Probeer elke training net iets zwaarder te trainen en ga tot het gaatje en dan zal je resultaten gaan boeken.

Let op je voeding

Als je sterker wilt worden is het belangrijk dat je de spieren van genoeg voedingsstoffen voorziet. Het opbouwen van spierkracht vraagt veel calorieën. Hiervoor moet je wat meer eten als normaal en dan heb ik het niet over snacks en lekkernijen. Het is belangrijk dat je meer gezonde maaltijden gaat consumeren. Maaltijden met fruit, groente, vlees, vis en eieren zijn essentieel om spierkracht op te bouwen. Vermijd suikers, snacks, gefrituurd eten en producten met veel conserveringsmiddelen. Deze zullen je niet helpen bij het verbeteren van je sportprestaties.

Rust en slaap voldoende

Rust is enorm belangrijk voor het herstellen van de spieren. Wanneer je spieren niet optimaal herstellen voor de volgende training, kan je niet het optimale halen uit je volgend training. Daarom is het belangrijk om 1 of 2 rustdagen in te plannen per week. Hierdoor herstellen je spieren volledig en zal je merken dat je de volgende training sterker terugkomt.

Daarnaast is slapen heel belangrijk voor het herstelproces. In je slaap herstelt je lichaam de beschadigde spieren door eiwitsynthese. In je slaap daalt je lichaamstempratuur en de ademhaling en is je hartslag het laagst. Hierna gaat het lichaam groeihormonen en testosteron produceren, tot wel 95% van het de totale dagelijkse aanmaak. Deze hormonen zorgen voor een snel en optimaal herstel van de spieren.

Maak een schema

Een goede planning is essentieel voor het behalen van goede resultaten. Met een goed schema weet je precies wat je moet gaan doen om sterker te worden. Je weet op welk niveau je nu zit en waar je naar toe wilt. Door jezelf doelen te stellen zal je meer motivatie hebben en zal je deze doelen ook sneller halen.

Focussen tijdens je training

Probeer elke training je hoofd bij de training te houden en met jezelf bezig te zijn. Het is belangrijk dat je tijdens het uitvoeren van een oefeningen de juiste techniek en de juiste houding aanneemt. Door echt te focussen op je spieren tijdens je training krijg je de bekende mind-muscle connectie, wat je gaat helpen om sneller sterker te worden.

Let op blessures

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met blessures. Dat kan ineens gebeuren tijdens een verkeerde beweging of door voortdurende op een verkeerde manier te trainen. Luister naar je lichaam en als je pijn voelt is noodzaak om een tijde te stoppen met sporten. Als de pijn lang aanhoudt is het verstandig om een specialist te bezoeken en te kijken wat je eraan kan gaan doen. Blessures hebben tijd nodig en door trainen met een blessure zorgt niet voor herstel en zal uiteindelijk leiden tot het verergeren van de blessure.

Warm goed op

Logisch, maar zorg altijd voor een goede warming up. Zwaai je spieren goed los en begin de oefening met een licht gewicht. Doordat je de spier goed opwarmt voor de echte werk, zal je merken dat je zwaarder kan trainer. Daarnaast zorgt een goed warming up voor het voorkomen van blessures. Zelfs als je al een uur bezig bent met trainen, is het verstandig om een kleine warming up te doen, wanneer je begint met een nieuwe oefening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *