fbpx
visolie voor spieropbouw

Visolie voor spieropbouw en afvallen

Visolie wordt gehaald uit het vet van visweefsel. Het is meestal afkomstig van vette vissen zoals, tonijn, haring, zalm en makreel. Ongeveer 30 procent van de visolie bestaat uit omega-3 en de rest zijn andere gezonde vetten. Daarnaast bevat visolie ook wat vitamine A en vitamine D.

De omega-3 die in visolie zit, heeft grotere gezondheidsvoordelen dan de omega-3 die in  sommige plantaardige producten zitten. In westerse voeding worden omega-3 vetzuren vaak vervangen door andere vetten zoals omega-6. Een slechte verhouding van deze vetzuren kan bijdrage aan vervelende gezondheidsklachten…

In visolie zit omega 3, omega-3 heeft een positief effect op de spieren en helpt bij het herstelproces. De vetzuren in de visolie helpen de spieren herstellen na een lange en/of zware training. Alleen visolie is niet genoeg om de spieren te herstellen. Goede voeding is het belangrijkste bij het herstellen van de spieren, maar de positieve effecten van visolie mogen zeker niet vergeten worden bij het herstelproces van die spieren! De meeste mensen denken dat ze genoeg omega-3 binnen krijgen, maar dit blijkt niet zo te zijn. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de helft van de mensen te weinig van deze gezonde vetten binnenkrijgt

Voordelen van omega-3 bij voeding en training

Omega-3 verlaagt het lichaamsvet.

Visolie zorgt voor een betere verbranding van lichaamsvet wanneer je gaat bewegen. Ook zorgt het voor een betere bloedtoevoer naar je spieren, hierdoor is je lichaam in staat om sneller vet te verbranden

Voor mensen met overgewicht heeft het gebruik van visoliesupplementen een groter effect dan mensen met een normaal lichaamsgewicht. Mensen met overgewicht hebben namelijk een hoger vetpercentage. De omega-3 in visolie

Visolie heeft een anabool effect

Door voldoende inname van visolie en omega-3, neemt het stofje IGF-1 toe. Dit is een anabool hormoon die bijdraagt aan de spiergroei.

Omega-3 verhoogt de insulinegevoeligheid

Visolie en afvallen

Mensen met een normaal gewicht zullen hier niet veel baat bij hebben, want die hebben meestal al een hoge insulinegevoeligheid. Maar voor mensen die overgewicht of diabetes hebben kan dit zeer zeker van toepassing zijn. Insuline heeft ook een anabool effect en draagt bij aan het spiergroeiproces. Het is dus positief als je gevoeligheid hiervoor toeneemt.

Visolie helpt de spieren herstellen

Sporters die visolie gebruiken, herstellen een stuk sneller na een zware training. Ze hebben na een training minder spierpijn en zijn eerder in staat om dezelfde prestatie opnieuw te leveren. Door dat ze sneller herstellen, hebben ze ook minder last van spierpijn na fysieke inspanning.

Visolie en afvallen

Visolie wordt steeds vaker in verband gebracht met afvallen en dat is niet zomaar. Want in verschillende studies is gekeken naar het effect van visolie op afvallen, en dan is er vooral gekeken naar het effect van visolie op het lichaamsgewicht en de vetmassa.

De effecten van visolie en dan met name omega-3 op afvallen.

Er is gekeken naar het effect van visolie en omega-3 op afvallen met enkel het innemen van visolie capsules en er is gekeken met het innemen van deze capsules in combinatie met een afslankprogramma. Uit de resultaten is gebleken dat alleen deze capsules niet voldoende was om af te vallen, wat best logisch is natuurlijk. Maar in combinatie met wat extra beweging hebben deze capsules wel degelijk een positieve invloed op het afvalproces.

Degene die hetzelfde afslank programma volgde, maar die geen visoliecapsules slikte, vielen een stuk minder snel af. Dit komt doordat Omega-3 voor een betere vetverbranding zorgt wanneer je gaat bewegen. Visolie zorgt namelijk voor een betere bloedtoevoer naar de spieren, waardoor je lichaam sneller en efficiënter vet kan verbranden.

Visolie helpt tegen de honger

De vetzuren die in visolie zitten helpen je tegen de honger, ze geven je een verzadigd gevoel. Doordat je minder snel honger hebt na een maaltijd, eten de meeste mensen ook minder. hierdoor eet  je minder en zal je minder snel aankomen en juist het overige lichaamsvet verbranden. 

Waarom tekorten aan omega 3 en omega 6 je dikker kunnen maken

Een tekort aan omega 3 en omega 6 kunnen het metabolisme zelfs vertragen. Een vertraagd metabolisme betekent dat je in rust minder calorieën gaat verbranden. Hierdoor zal je zeer waarschijnlijk in gewicht aankomen.  Voldoende omega 3 en omega 6 zijn dus essentieel om af te kunnen vallen en slank te blijven. Dit zorgt voor een goede stofwisseling waardoor je meer, en sneller calorieën verbrandt. Dit resulteert in het hebben van meer energie en een actievere levensstijl.

1 reactie op “Visolie voor spieropbouw en afvallen”

  1. Kevin De Bolle

    Ik ZWEER bij omega-3! Ik werd het een tijdje geleden aangeraden door mijn dokter (en ook vrienden) om het te nemen als supplement, en ben echt blij dat ik er mee ben begonnen. Ik vond het erg tegenstrijdig dat ik vet moest opnemen om me te helpen afvallen, maar het werkt dus effectief.

    Groetjes,
    Kevin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *